fredag 20 juli 2012

Bikini times!


Vilken bikini passar bäst för dig?


Kroppstyper har jag ju pratat om innan och hur vi kan välja att framhäva våra bästa drag. Nu är sommaren här och många hoppas på sol och bad och då är det ju bikini eller baddräkt som gäller. Även i badklädesdjungeln så finns det goda råd att få om vilken modell som passar din figur bäst och framhäver just dem delar du själv trivs bäst med.

Med färger, mönster och olika skärningar kan du framhäva eller förminska byst och midja och skapa en figur med mer harmoniska proportioner. Principerna är inte helt olika dem som gäller för andra kläder. Hoppas detta ska ge er lite vardagsglada tankar.

 

 



Rund silhuett: Kurvor förekommer i ett enhetligt sätt på hela kroppen, men midjan är uttalad. Välj en baddräkt, kanske draperad med veck, klokt placerade, detta kan dölja oönskade partier. Även Baddräkter med prinsess sömmar kan smalna silhuetten. Överlag är släta figurnära modeller något man skall undvika. Vi rekommenderar dig att markera ditt bröst, så att ögonen kommer att fokusera på den delen av kroppen och resten kommer att verka suddig. Välj en Halterneckbikini med breda axelband upp till.
8:an: Det är den "perfekta siluetten", med runda axlar och höfter, åtskilda av en smal midja. Allt ser bra ut på dessa silhuetter och de kan bära vad de vill, orättvist eller hur ;)
Omvänd pyramid: Smala höfter och ganska breda axlar karakteriserar denna typ. Det är en ganska maskulin siluett, så du måste förkvinnliga den med en djup V-ringning för att dölja den naturliga breddningen av axlar. Om du väljer en bikini, välj ett tunt band upptill och / eller horisontella ränder nedtill som visuellt kommer att hjälpa bredda bäckenet och skapa en balans med den övre delen av kroppen. Om du väljer en Baddräkt eller Tankini, välj en sportig baddräkt, som ger dig en atletisk silhuett.
Rektangel: Axlar och höfter är lika breda, midjan är något markerad. Om midjan behöver bli smalare och eventuellt magen tightas åt, satsa på en Trekantsbikini som kommer att ”bryta” din rektangulära form. Nedtill kan trosan gärna gå i stil med 50-talet, det kommer att ge dig en touch av glamour, prickitm randigt, volanger eller snören rundar till höften.
Timglas: Ser ut ungefär som en ”åtta-form” silhuett, med smal midja. Den är mer atletisk och har förmånen att kunna bära det mesta. För att se mindre atletisk och mer feminin ut, välj öppna ryggar, skjutbara Trekantstoppar, axelbandslöst, bandeau toppar, tunna axelband, lågt skurna trosor. Undvik dock bandeau eller halterneck top om du har en större byst då dem ger dåligt stöd och inger ett mer vulgärt uttryck av din byst.
Omvänd triangel: Mycket vanlig för latinska kvinnor. Kännetecknas av smala axlar, breda höfter och ben. Den övre delen av kroppen behöver breddas genom att välja en pushup bikini eller halterneck med vadderade kupor och djup urringning. detta för att få balans mellan den smalare överkroppen och den fylligare underkroppen. Försök att undvika horisontella ränder, volanger eller snörning på nederdelen. Shorts och bredare överdelar på trosorna gör att du kan dölja höfterna, klassiska trosor med högre skurna ben ger intrycket av något smalare höft och rumpa. 
Oval silhuett: Denna siluett är inte långt från den tidigare, skillnaden är mer smala höfter. Liksom för omvänd triangel, gynnas den övre delen av kroppen av att se bredare ut, detta görs genom att välja en pushup bikini eller vadderad halterneck, gärna med volanger. När det gäller nederdelen välj lågt skurna trosor och hipsters ger intryck av kurvigare höfter.

Simma lugnt coh sola med förstånd, SPF är vår vän! Minst 20 i ansiktet och 10-30 på kroppen så håller vi rynkor, pigmentförändringar och hudcancer på avstånd!

Nästa inlägg lutar nog åt att handla om just huden, vad som gör den frisk coh full av lyster och vad som å andra sidan gör den grå coh glåmig. Kan komma en del om vad man br coh inte bör äta här med. Stay tuned!

/Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar